"Floarea Soarelui" Paine Bulgara
ingredientele
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
1 lingura unt moale
1 lingura sare
1 lingura zahar
2 oua
15gr unt topit pentru uns
1lingura suc de lamaie
Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul.
Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.
Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele.
Apoi aceste 4 foi se vor rula.
Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri)
Luam o forma de torta de diametru 26cm si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.
Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru)
Se da la cuptor 200C pentru 35 minute
Sectiunea.
sursa : chez zapbook
4 comments:
Pîinea asta e atît de frumoasa..extraordinar de frumoasa!!!
Foarte aratoasa si foarte gustoasa.Multumesc pentru reteta.Am facut-o azi.Este foarte buna.
Este o painica foarte frumoasa . Ti-a iesit foarte frumos .Gustul trebuie sa fie pe masura . Azi am sa o incerc .Te voi tine la curent . Pupice
Buna Cristina , painica a iesit super .Multumesc pentru reteta .
Post a Comment