Reteta luata din revista Lumea Femeilor din 2 martie 2005
Reteta originala
Aluat :
100gr unt
100gr smantana
1 ou
Faina cat cuprinde
Umplutura :
400gr ton in ulei
4 oua fierte
1 ou crud
50gr orez fiert
Sare piper
Verdeata
Mod de preparare :
Se face un aluat care se tine la rece o ora
Tonul din conserva se pune sa se scurga de ulei, apoi se amesteca verdeata tocata si un ou.
Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie care se aseaza in tava. Se presara orez fiert, apoi se pune umplutura de peste. La mijloc se infig ouale fierte si curatate, apoi restul de orez fiert.
Se acopera totul cu o alta foaie si se da la cuptor pentru 20 minute
---------------------------------------------------------
Eu nu am pus ton in ulei, al meu a fost in apa
Am fiert 100 gr orez
Faina 250gr
Data viitoare nu mai fac doua foi fac una si buna si rulez, chiar foarte recomandat.
--------------------------------------------------------
Super buna reteta asta si pentru meniuri speciale (Craciun etc)
No comments:
Post a Comment