Saturday, September 1, 2007

Prajitura de napolitane

Crema
200gr nuca
200 gr zahar
4 galbenuse
250 gr unt

Caramel
200gr zahar

Mod de preparare:

Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare
Ce veti vedea in poze este pentru o portie dubla.
Baietelului meu ii place la nebunie, este singura prajitura care ii place.
va rog sa nu speriati de tava mea, ea saraca este folosita numai la chesti de prajit pe ea (nu vinete, numai patiserie)



Dupa ce ati prajit nuca o stiviti cu sucitorul nu trebuie sa fie nuca ca pudra, totusi sa aveti ceva bucatele de nuca.



Acuma pe bain-marine topiti untul (eu am pentru portie dubla)



Apoi turnati zaharul, amestecati pina zaharul se topeste cit de cit



Dupa care puneti galbenusele, lasati sa fiarba ea va deveni ca o budinca



Cind vedeti compozitia ca a inceput sa se ingroase puneti nuca



Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine, daca zaharul pe care il topiti il ardeti atunci crema va fi mai dura, daca aveti grija sa nu se arda crema va fi mai moale DAR NU CURGE ceva ca si caramelele.



Acuma, crema fierbe cu nuca, cind zaharul sa topit turnam zaharul peste crema si amestecati rapind, luati vasul de pe aburi si mai amestecati un pic, eu l-am lasat un picut sa se odihneasca cred ca nu mai mult de 3-4 minute



Dupa ce au trecut 4 minute pun crema pe foaia de napolitana si incerc sa o intind frumos.



apoi pun cealanta foaie de napolitana peste am pus un fund de lemn iar peste am pus un borcan cu orez (nu trebuie sa fie cu orez neaparata..he he he)



Am lasat-o sa se raceasca bine apoi ..ce mai... asa arata



Si ultima poza, posibil ca si voi aveti reteta asta poate sub alta forma, mona scuzele mele ca am postat aici la tine dar nu este o prajitura lejera si nu avea rost sa mai deschid un subiect doar pentru atit.
Cind voi face si foile de saratele am sa va pun poze.

1 comment:

Leila said...

Aceasta prajiturica o fac si eu frecvent domnisoarelor mele. Este foarte buna .