Saturday, September 1, 2007

Croissante cu crema patisier Pierre Herme

ingredientele pentru aluat
250 gr faina
5 gr sare
30 gr zahar pudra
1 lingurita drojdie uscata sau 15 gr drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
130 gr unt ( cam mult eu as spune 100 este de ajuns, semi-moale)
1 ou

ingredientele pentru crema patisera
180 ml lapte
40 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 galbenuse
16 gr amidon
18 gr unt

In Ken am pus toate ingredientele ( oualele la teperatura camerei, laptele caldut) in afara de unt.




Se amesteca/ framinta bine pina devine un aluat tare ( nu este beton este cit de cit elastic), neted.


Dupa ce ati facut aluatul il lasati sa se odihneasca 15 minute(nu la frigider).

Intre timp facem crema, fierbem laptele cu 20 gr zahar si zaharul vanilat.
Cele doua galbenuse le frecam cu 20 gr zahar pina se albesc apoi adaugati amidonul, cind laptele clocoteste turnati peste galbenusele frecate cu zahar si amestecati ( nu va faceti probleme nu se formeaza cocoloase) puneti vasul pe bain-marie lasati compozitia sa fiarba pina se ingroasa, apoi il dati deoparte, lasati crema sa se raceasca, la final adaugati untul.


Au trecut cele 15 minute luam aluatul si il intindem.
Pe mijloc punem feliile de unt.



Si acuma il impaturam, trei ture dar cu pauze de 10 minute, ca la aluatul frantuzesc, daca va iese untul puteti sa tineti aluatul 10 minute la congelator in loc de frigider.



Apoi intindeti aluatu, il taiati in 8 bucati.



Pregatiti tava pentru cuptor cu hartie de copt, luati cite o bucata de aluat il intindeti usor cu sucitorul pe mijloc puneti crema patisiera ( ajutativa de cornet) iar pe linga ciocolata, se ruleaza si se aseaza in tava.





Dupa ce ati terminat le lasati sa se odihneasca 1/2 h, inainte de a le pune la cutor trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu apa. ( asa aratau dupa jumate de ora)






Preincalziti cuptorul la 200 C ei spun 20 minute pentru mine au fost cam mult 20 minute deci zic eu intre 15 si 20 minute.



Sectiunea

No comments: