Sunday, September 2, 2007

Rosii umplute cu legume

3 rosii pentru umplut (marime medie) pe care le spalati si le goliti de seminte
1/2 castravete taiat cubulete
1/2 avocado taiat maruntel
1/2 ceapa taiata marunt
1 morcov dat pe razatoare
1/2 lingurita suc de lamaie
3 linguri ulei de masline
sare, piper
1/2 lingurita cumin
1 legatura coriandru
50 gr orez basmatic (eu am folosit cu bobul lung)



Rosiile le spalati le taiati capacelul, curatati interiorul de seminte (puteti sa pastrati pentru vre-un sos) ca sa se scurga de zeama din interior intoarcetile cu fundu in sus.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele de mai sus, nu uitati orezul trebuie fiert inainte de al adauga linga celelante ingrediente, condimentati.




Ungeti rosile in interior cu ulei de masline puteti putin sa pudrati cu sare si incepeti sa le umpleti, la final vor arata ca in poza de mai jos.



Noi le-am servit cu cartofi noi facuti la cuptor, o bula de hummus si trei chiftelute.

No comments: