Saturday, September 1, 2007

Porc Stroganoff

Pentru 4 persoane
Calori la o portie : 197
Grasime la o portie : 7 g


Ingrediente :
350 gr filet de porc
1 lingura de ulei vegetal
1 ceapa marime medie, tocata
2 bucati de usturoi, striviti
425 ml/15 oz/ 1 ¾ supa de legume (poate fi cuburi knor)
2 linguri de pasta de rosii
125g ciuperci taiate feli
1 ardei verde, curatat de seminte si taiat marunt
½ lingurita nucusoara (noix de muscade) pudra
4 linguri de iaurt fara grasime si fara zahar (adica natur 0%)
Sare piper
Nucusoara in pudra pentru decorat.

Mod de preparare

Daca fileul de porc are putina grasime o dati jos, apoi o taiati feli groase de 1 cm.
Incalziti un pic uleiul intr-o tigaie destul de mare (atentie aveti nevoie de spatiu eu am facut pentru 8 persoane si am inceput cu o tigaie mica)
Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul strivit si bucatile de carne si le lasati in tigaie 4-5 minute nu uitati sa intoarceti carnea.



Dupa ce carnea este prajita adaugati faina, pasta de rosi si supa de legume, amestecati totul impreuna.



supa de legume si pasta de rosii



Adaugati ciupercile taiate deja feli, ardeiul verde, sarea, piperul, nucusoara




Aduceti totul la un clocot dupa care lasati focul mai moale si lasati la fiert cam 20 minute, pina cind carnea este moale.
Cind carnea este moale dati tigaia la o partea si adaugati iaurtul (dar nu imediat asteptati un pic daca este posibil)



Separat fierbeti orezul (pentru 4 persoane) dupa ce orezul este fiert pe o farfurie puneti orez tocanita de porc peste tocanita puneti o lingurita de iaurt deasupra presarati nucusoara, peste orez puteti pune patrunjel

No comments: