Sunday, September 2, 2007

Jalousies cu pere (Jalousies aux Pommes)

500g faina (200gr T45+300g T65) eu am folosit din aceiasi faina
16g drojdie proaspata
50g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 oua medi
250 ml lapte
100g unt

garnitura de pere (desi reteta este cu mere, am sa dau cantitatea de mere)
120ml vin alb
suc de lamaie
50g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 baton de scortisoara
3 cuisoare
6 pere (4 mere)

Intr-o oala puneti vinul, sucul de la o lamaie, zaharul si condimetele adaugati perele taiate cubulete.
Lasati sa fiarba pina se va evapora lichidul.
Dupa racire adaugati stafide ( eu nu am mai pus)



Amestecati toate ingredientele de la aluat in afara de unt, cind a inceput sa se formeze aluatul puneti si bucatelele de unt, trebuie sa lasati sa se framinte bine la inceput aveti impresia ca este foarte moale dar cu cit il lasati pe Ken sa lucreze cu atit rezultatele vor aparea, lasati la crescut o ora.


Aluatul se pune pe masa de lucru, il framintati ca sa iasa aerul apoi intindeti o foaie de 0,5 cm grosime.
Decupati patrate de 8x8cm



Pe un patratel puneti o lingurita bun din compozitia cu pere.



Peste asezam un alt patratel de aluat, pe centrul acestui patratel se vor face 4-5 taieturi.



Ungem marginile patratelului unde este umplutura deasupra se pune patratelul cu taieturile.



Se vor aseza toate pe tava ( nu uitati hartia de copt) si mai lasati sa stea 45min-1h (eu am tinut 1h)


Preincalziti cuptorul la 210C, coacetile 15 minute.



Dupa ce sau racit se pot pudra ca zahar pudra amestecat cu jumatate pliculet de zahar vanilat sau si mai mult daca vreti.



Inca una pentru voi.



Sectiunea!

1 comment:

Nicole Florian said...

Ce bine arata, mi-ai dat o idee!