Saturday, September 1, 2007

Empanadas à la chilienne

Ingredientele pentru aluat

- 225 gr faina
- 1 varf de sare
- 2 linguri unt
- 150 ml lapte (eu am pus in plus cred ca au fost in total 180 ml)

Ingredientele pentru umplutura

- 180 gr carne macinata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 capatina de usturoi
- 1 ardei rosu de Spania
- 1 varf de cutit cumin
- sare
- piper
- 2 oua fierte
-12 masline negre fara simbure

Modul de preparare

Intr-un bol punem faina, sarea si laptele cu untul topit (eu am topit untul in laptele caldut) se toarna peste faina treptat, framintam aluatul pina devine elastic si maleabil. Apoi formam trei bile.




Intr-o tigaie punem uleiu si ceapa la calit, punem carnea si condimentele lasam 5 minute la calit, lasam sa se raceasca. Ouale le punem la fiert, dupa ce s-au fiert le decojim, taiem ouale cubulete si le punem in compozitia cu carne. Adaugati si maslinele.



Intindem aluatul subtire, impartim aluatu in patru, pe fiecare patrat punem o lingura buna din compozitie cu carne, umezim margine aluatului si incepem sa formam un dreptunghi daca nu se uneste bine, atunci ne folosim de furculita.



Incingeti fripteusa si puneti cite 4 bucati o data, aveti grija sa nu le ardeti si sa se prajeasca bine pe ambele parti la final vor arata asa.



No comments: