Sunday, September 2, 2007

Kefta cu ou Marocan

3 conserve cu rosii de 380gr fiecare
piper
firisoare de sofran
1 ceapa taiata marunt
coriandru tocat
ulei
ingrediente pentru keftas
800gr carne macinata
1 ceapa tocata
1 legatura coriandru
1 legatura patrunjel
sare
piper
1 lingurita cumin
1 lingurita boia dulce
ardei iute (daca va place)

8 oua

Pregatim kefta, amestecam toate ingredientele si lasam sa se odihneasca



Pregatim sosul, calim ceapa (aveti nevoie de o tigaie/oala/oala de lut care sa mearga in cuptor) adaugam rosiile, sarea, piperul si sofranul, fierbeti pina va deveni ca un pireu de rosii.


Intre timp formati kefta(chiftelele) dupa ce ati terminat de realizat le asezati peste sosul de tosii, adaugati coriandru, patrunjelul, menta (daca vreti, puneti ce condimente va place voua )



Cand chiftelele sint fierte spargeti deasupra oualele si dati tigaia la cuptor pina cind sint facute oualele, condimetati oualele.


Se servesc cu cartofi fierti in cazul meu sau cu couscous (pe atunci nu il aveam acasa)



sursa: cerise et clafoutis

No comments: