Sunday, September 2, 2007

Melloui foietaj umplut cu carne

Astazi am executat si eu ceva se numeste Melloui foietaj umplut cu carne si rulat si un alt foietaj umplut cu ceapa.
Aluatul este acelasi pentru amindoua doar umplutura difera foarte putin

1. Foietaj umplut cu carne si rulat
Pentru : 5 bucati
Timp de pregatire 45 minute
timp de coacere 35 minute

Ingredientele pentru aluat
- 250 gr de faina
- 1 lingurita de cafea drojdie uscata sau 15 gr drojdie proaspata
- 1 varf de cutit sare
- ulei de alune (folositi ce aveti)
- apa calduta

Ingredientele pentru umplutura (cu carne)
- 1 ceapa verde
- 125 gr carne macinata
- 1 lingurita cumin
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita coriandru proaspat, tocat (eu nu am avut)
- Piper
- Sare
- 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti ceapa verde taiata cu condimentele si uleiul de masline, coriandru, carnea , amestecati bine si desfaceti bucatile de carne cu ajutorul unei furculite, lasati sa se gateasca 10 minute, dupa ce sa gatit lasam sa se raceasca.

Intr-un bol se pune faina, sarea si drojdia , se toarna apa caldutza( la mine a mers cam 100 ml de apa) se framinta 15 minute pina devine un aluat destul de maleabil, elastic, usor de lucrat.
Din acest aluat se formeaza 5 bile de marimea unei mandarine se vor lasa sa se odihneasca 10 minute.
Luati fiecare bila si intindeti-o, sa va ungeti mainile cu ulei si masa de lucru. dar atentie nu faceti foaia foarte subtire (aici am gresit eu ).
Pe aceasta fasie intindeti o lingura din umplutura.
Apoi rulam, iar la final o intoarceti invers adica sa stea drepti.




Uite asa stau drepti la mine



Eh de aici belea am uitat sa pozez dar explic ca nu este complicat se ia fiecare bucata si cu mina o intindeti, fiecare bucata o puneti pe tava ( nu uitati sa puneti foaie de copt ) se da la cuptor la 180 gr celsius 30-35 minute, initial este 35 minute dar pentru mine a fost prea mult.
Si asa arata finalul.



Si sectiunea, dupa cum am spus eu am intins prea mult nu este nevoie.



Sint delicioase iar daca se racesc se pot incalzi la microunde fara probleme se face si foarte repede.

Acum sa va arat si pe cea de a doua, umplutura cu ceapa, ingredientele de la aluat si metoda ramin aceleasi se va schimba doar umplutura, modul de a le impacheta si coacerea.

Ingredientele pentru umplutura cu ceapa sint aceleasi numai ca in loc de carne punem 1 ceapa si nu mai punem 1 ceapa verde.
Poza cu ceapa in tigaie



Luam fiecare biluta(sint 5 bilute ) si o intindem sa va ungeti mainile cu ulei si masa de lucru, de data asta intindem foaia subtire, punem un pic din umplutura, o sa vedeti ca multa nu va iesi, dar voi ungeti cum puteti foaia.



Si acum o impachetam nu conteaza din ce directie incepeti, eu va arata cum am impachetat eu.









Dupa, acest pachetel va fi copt intr-o tigaie de tefal sau in ce aveti , daca vreti voi puteti ungeti tigaia cu un pic de ulei, desi nu este nevoie aluatul este deja unsuros.



Sectiunea

1 comment:

Maya said...

mmmmmmmmmmm,ce misti arata!Trebuie sa fac si eu asa ceva!