ingrediente pt chiftele
- 400 gr carne macinata de pui/curcan
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 felii de jambon degresat taiat cubulete mici ( nu am folosit)
- 20 gr tarate
- 4 lg pasta de rosii fara zahar
- 1 ou
- 2 lg busuioc proaspat sau uscat
- ulei de masline
- sare si piper
ingrediente pentru sosul grecesc de vinete
- 1 vinata mare
- 150 gr iaurt grecesc, iaurt gras
- 1 lingurita de cumin prajit
- 1 lingurita busuioc
- sare si piper dupa gust
Ceapa cu jambonul se dinstuiesc un pic apoi se lasa la racit dar nu in grasime.
Cuptorul se preincalzeste 200C
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele, pe o tava de biscuiti se pune hartie de copt, cu ajutporul unei lingure speciala pentru inghetata, se formeaza chiftelele care sint asezate pe tava.
Chiftelele se dau la cuptor pentru 15 minute la jumatate de timp se intorc.
Sosul, se coace vinata apoi se curata si se lasa la racit si sa iasa sucul din ea, dupa ce sa racit am taiat vinata cubulete, nu am vrut sa iasa un pireu.
La final se amesteca cu toate celelante ingrediente.
Sosul se aseaza linga chiftelute si se poate servi o salata.
No comments:
Post a Comment