- 600 gr somon proaspat
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 4 oua
- 200 ml crema 15% (smintina)
- 2 ardei rosii
- 1 lingura bulion de rosii
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura ceapa ciori (ciboulete)
- ulei de masline
- sare si piper
- ceapa si usturoiul se curata se taie cubulete si se arunca in tigaia cu ulei de masline sa se dinstuie dar sa nu prinda culoare
- ardei copti, curatati, taiati cubulete ( mie mi-a placut copti au dat o aroma)
- somonul proaspat curatat de piele, taiat cubulete, pus in robotul culinar, se mai adauga oualele, crema 15%, sare si piper
- compozitia se transfera intr-un bol si se mai adauga, patrunjelul tocat marunt la fel si ceapa ciori, cubuletele de ardei, ceapa si usturoiul dinstuit, bulionul.
- cuptorul se preincalzeste la 180C, se coace la bain-marine, adica tava unde a fost turnata compozitia (nu uitati sa ungeti tava inainte sa puneti compozitia) se pune intr-o alta tava mai mare si unde ati turnat apa rece, apa trebuie sa ajunga la jumatatea tavi in care se afla compozitia.
- se tine la cuptor 40 min. se serveste calda sau rece cu salata sau legume la gril, aburi, eu am servit chec-ul cu o salata de spanac si linte ( linte, spanac, ceapa, lamaie, sare, piper)
No comments:
Post a Comment