Friday, August 31, 2007

Ton cu ou in foi de placinta (Baked tuna and Egg in phyllo)

ingredientele:

6 portii
1 conserva de ton 297gr ( in apa sau ulei nu conteaza, eu am avut in ulei au fost de 99 gr si mi-au ajuns pentru doua portii)
brinza rasa 100 gr de care vreti voi
putin patrunjel sau coriandru
sare, piper
6 foi de placinta
unt pentru uns foile
6 oua


Modul de preparare

Preincalziti cuptorul la 195 C
Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti carnita cu o fruculita, peste puneti brinza ( nu am pus), sarea, piperul, patrunjelul, eu am pus ceapa verde.

Folosim cite o foie de placinta per persoana.

Se ia foaia si se taie in patru pe latime.
Cu aceste benzi formam o stea ( din poza imi lipseste o banda )





Nu uitati sa ungeti foile cu unt, luati un bol mic( eu m-am ajutat de bolul din reteta cocotte eggs de mai jos) si asezati aluatul in interior, iar in mijloc puneti umplutura.

Peste umplutura spargeti un ou.


Il adunati ca pe o bocelcuta si le asezati in tava, asa faceti cu toate cele sase foi de placinta.



Sectiunea

2 comments:

Mika said...

Salut. Mi-ai fost sursa de inspiratie. Am folosit reteta ta. :) Aici - http://mikapana.eu/papa-bun-bulgarasi-cu-ton/ - poti vedea ce-a iesit. 10x.

Mika said...

Salut. Mi-ai fost sursa de inspiratie. Am folosit reteta ta. :) Aici - http://mikapana.eu/papa-bun-bulgarasi-cu-ton/ - poti vedea ce-a iesit. 10x.