Temperatura de coacerea : 220 C (425 F)
Coacere : 7-8 minute
Ustensile : Tava de biscuiti 30x38cm (12x15 po)
Tava de tort 23cm diametru pe 6 cm inaltime (9 po x 2 ½ po)
Porti : 8 portii
Conservare : 2 zile la frigider.
Masuratori 1 cup = 240ml
1 lingura de supa = 15ml
1 lingurita = 5 ml
Pentru blat
1 ¼ cup faina
2 linguri cacao
6 oua
½ lingurita vanilie
¾ cup zahar
¼ cup zahar pudra
2 linguri de gem +1 lingura apa calda (asta pentru a unge blatul dupa ce a fost pus in tava)
Pentru bavareza
¾ lingura gelatina in pudra
4 linguri suc de portocale
¾ cup lapte
3 oua
1/3 cup zahar
2 linguri cacao
60gr ciocolata extra-neagra taiata in bucatele
1 varf cutit sare
1/3 cup frisca 35%
2 linguri lichior de portocale
Pentru decor
Rulouri de ciocolata
Fasi de portocale
Prepararea blatului
1.Cerneti ½ cana faina cu cacao pe o foaie de hartie de copt (sau unde vreti voi)
Cerneti si restul de faina pe o alta foaie
2. Pastrati 2 linguri cu zahar, bateti galbenusul cu restul de zahar si vanilia pina cind se face o crema spumoasa alba.
3. Bateti albusul de ou pina incepe sa se intareasca, cu un minut inainte sa fie bine batut puneti cele 2 linguri cu zahar pe care le-ati pus deoparte.
4. Amestecati o lingura de albus cu o lingura din amestecul de galbenusul amestecat cu zahar,apoi incorporati restul de albus delicat.
Inainte ca albusul sa fie bine incorporat (amestecat cu galbenusul) impartiti compozitia in doua.
Intr-unu puneti faina simpla iar in bolul al doilea faina cu cacao.
5. Puneti cele doua compoziti in pungi de decor, puteti folosi varf de 1 cm (eu nu am avut doua varfuri) asa ca am folosit doar punga. Preincalziti cuptorul (220C 425F)
Si acum pe o tava de 30x38cm (12x15po) puneti hartie de copt (dar ungeti tava inainte cu putin unt si apoi puneti foaia si incepeti sa puneti aluatul in tava (o dunga maro, una alba pe diagonala ).
Inainte de a pune blatul la copt pudrati-l cu zaharul praf dar in doua reprize la interval de 5 minute.
6.Coaceti 7-8 minute (nu trebuie mai mult) Lasati sa se raceasca citeva minute apoi intoarceti blatul si scoateti foaia de hartie.
Montarea bavarezei
1.Masurati si decupati doua benzi de pe lungimea blatului de 6 cm latime pentru a imbraca peretii tavii de tort (23cm diametru si 6 cm inaltime)din restul de blat decupati un disc pentru fundul tavii el trebuie sa fie un pic mai micut decit fundul tavii
Eu am avut probleme tava mea a fost mai mica si am fost obligata sa fac doua semicercuri si le-am unit
2.Inmuiati gelatina pentru 5 minute in sucul de portocale, apoi pe bain-marie o topiti si o lasati sa se raceasca un pic (faceti asta dupa ce a inceput sa se ingroase crema )
3.Fierbeti laptele , frecati galbenusul cu 4 linguri de zahar si cacao, fara a te opri din amestecat torni laptele fierbinte, apoi rastorni totul in oala in care a fiert laptele si la foc mic fierbi crema pina cind crema ramine pe lingura si va arata ca o ciocolata calda(se va simti la amestecare ca se ingroasa dar nu foarte mult)
4.Cind este gata dati oala la o parte si puneti gelatina si ciocolata si amestecati. Apoi bateti albusul cu un pic de sare iar la final restul de zahar, amestecati albusurile cu crema.
5.Puneti oala in chiuveta si dati drumu la apa rece sa se raceasca, crema intre timp bateti frisca, iar cind crema este rece se toarna peste ea frisca si lichiorul de portocale (eu am pus citeva picaturi esenta de portocale ).
6.Turnati bavareza in tava de tort tapetata cu blatul, se pune la frigider pentru 4 ore.
7.Scoateti torta din forma si decorati-o cu rulouri de ciocolata alba si coaja de portocala.
Friday, August 31, 2007
Bavareza in turban
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment