Friday, August 31, 2007

Tiramisu ciocolata-pere

ingredientele

150 gr mascarpone
8 biscuiti umpluti cu ciocolata
2 pere + citeva cubulete de decor
4 oua
50 gr zahar pudra

20 ml amaretto sirop
1 lingurita cafea instant
80 ml apa calda
1 linguita cacao amara
1 un varf de sare

in poza am uitat sa pun mascarpone

Se curata para si se taie cubulete, intr-o canita se dilueaza cafeaua cu apa calduta, amestecati cuburile de pere cu cafeaua si lasati la marinat.

Galbenusele se freaca cu 25 gr zahar pudra pina se albesc bine, apoi se pune mascarpone, amestecati bine, se bate albusele+ varful de sare cu 25gr zahar pina ramine tapana, le adaugati la galbenusele cu mascarpone si zahar. Puneti siropul amaretto si amestecti cu atentie sa nu se lase crema.

Intr-o cupa frumoasa puneti perele marinate in cafea apoi biscuiti cu ciocolata sfarimati iar peste puneti crema la final citeva cuburi de pere, pudrati cu cacao amara.

Se tine la frigider 12 ore.

No comments: