Friday, August 31, 2007

La Pastilla

1/2 pui

1 legatura patrunjel

1 legatura coriandru

4 cepe

Sare

Piper

1 lingurita curcuma

10gr unt

2 linguri ulei vegetal

120 ml apa

4 oua

100 gr amande felii prajite

2 linguri zahar

1 lingura scortisoara

10 foi brik (pentru mine au fost prea multe)

Intr-o oala sau tigaie mai adunca, puneti uleiul, untul, ceapa data pe razatoare, patrunjelul taiat bine marunt, coriandru taiat bine marunt, jumatatea de pui, sare, piper, curcuma, toate se pun pe rind se lasa sa se dinstuie 5 minute dupa care se pune apa si un capac la foc mic pentru 30 minute.

Dupa 30 minute se scoate puiul intr-un bol si se lasa la racit


Restu se tine pe foc pina scade sosu apoi se pune cele 4 oua pe rind si dupa fiecare ou se amesteca, foarte important sa nu aveti prea mult lichid, altfel lichidu asta o sa va rupa foile la fund.

Alestecati amandele cu zaharul si cu scortisoarea.

Cind totul este gata se ia o forma de tort sau de chec si se incepe montarea se puna prima foaie de brick o ungeti cu unt, apoi puneti a doua apoi a treia in jur se pune cite o foaie de brik dar pliata marginile sa dea pe afara, in mijloc puneti stratul de sos cel cu ouale, puiul si deasupra amestecu de amande, acoperiti atit cit se poate cu marginile de la foile de brick dati cu unt deasupra si gata.

Se da la 200 C pentru 20 minute dupa ce ati scos-o din cuptor se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.


No comments: