Jeleu decorativ
125ml supa de pui + apa
1 lingura vin alb
1 ½ lingurita gelatina
1 ou fiert tare
Ceapa verde, ardei rosi
Mousse-ul de ou
1 plic gelatina
125ml supa de pui +apa
5 oua fierte tari
75 ml maioneza
50 ml crema brinza
1 lingura mustar Dijon
Sare, piper
75 ml ardei rosu, verde taiate maruntel
50 ml ceapa verde.
Se dilueaza gelatina in putina apa si se lasa la umflat, 125 ml supa si apa amestecam cu vinul.
Dupa ce sa umflat gelatina o punem pe bain-mari ca sa se topim/dizolvam, turnam gelatina peste supa + vinu.
Ungeti un bol cu ulei, turnati un strat subtire de lichid si il dati la congelator pina se prinde un pic licgidul, apoi puneti feliile de ou, feli subtiri de ceapa (cozile) si ardeiul rosu taiat in diferite forme, turnati restu de lichid si zdup la congelator.
Intr-un robot culinar amestecati toate ingredientele in afara de gelatina, pe ea o puneti la umflat dupa care o topim/dizolvam putin la aburi.
La final turnati gelatina in mousse-ul, aceasta o turnati in bolul care a fost la congelator cu jeleu decorativ.
Sfat : folositi o supa facuta de voi, o supa unde ati fiert doar carnea fara legume, iese mult mai clar jeleu decorativ.
No comments:
Post a Comment