ingredientele:
125 gr unt
150 gr zahar
3 oua mari
125 apa calduta
150 gr faina
praf de copt
1 praf de sare
caise proaspete sau 1 conserva de 400 gr compot de caise
Sosul dulce:
125 ml frisca
50 gr unt
40 gr zahar pudra
Pentru ornat:
40 gr zahar tos
10-15 gr scortisoara (pudra)
Amestecam untul, zaharul, ouale si apa pina la omogenizare.
Adauga incet faina, praful de copt si sarea.
Unge cu unt o tava de 1.5 l. Toarna aluatul obtinut si pune jumatati de caise pe deasupra.
Pune la cuptor la foc mare timp de 10 minute. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca.
Prepara sosul amestecind frisca, untul si zaharul tos. Pune apoi compozitia intr-un vas si lasa la cuptor la foc mare, timp de 3-4 minute pina se dizolva zaharul.
Toarna sosul peste budinca.
Presara pe deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara.
Pofta Buna !
1 comment:
Ce rau imi pare ca am descoperit de abia acum reteta! Pare super delicioasa :)
Voi fetele de pe culinar.ro sunteti legate intre voi cu linkuri catre blogurile voastre? (Doar asa imi explic ca de 4 bloguri incoace tot dau de vreo referire la culinar.ro)
Post a Comment