Friday, August 31, 2007

Biscuiti cu alune

Pentru 60 de bucati

Preparare 1h :30
Timp de coacere 15 minute


Ingredientele pentru aluat
-200 ml smintina groasa ( nu de frisca)
-250 gr faina
-1 varf de cutit sare

Ingredientele pentru umplutura
-500 gr alune
-100gr zahar pudra
-1 lingura scortisoara
-20gr unt

Modul de preparare si asamblare

Aluatul
Intr-un vas amestecam faina cu simntina si sarea pina cind se formeaza un aluat, acest aluat il punem o ora la frigider.



Umplutura
Prajiti un pic alunele, lasatile sa se raceasca apoi le maruntiti cu robotu culinar tot acolo se pune zaharul ( atentie nu trebuie sa devina pasta, trebuie sa se vada bucatele micute de alune)scortisoara si untul peste alune.



Cind totul este gata sa scoate din robot si se formeaza suluri de 5 cm grosime (eu m-am ajutat cu foaia de plastic si l-am lasat si la rece)

Dupa o ora se scoate aluatul si se fac bile care se intind doar in lungime, atit de lungi cit este un sul de umplutura, sulul de umplutura se pune peste aluat si apoi se ruleaza.

Taiati acest sul in felii de jumate de centimetru, le puneti pe tava unde ati pus o foaie de copt, cu fata in sus si le aplatizati putin cu mina.



Se coc la 180gr celsius pentru 15 minute.

1 comment:

Ginette said...

Super, chiar nu mai stiam ce sa fac dulce in weekend-ul asta. Ploua cu galeata, dar am sa dau o fuga sa iau niste alune. Cu permisiunea ta, te adaug pe lista mea caci ai niste retete minunate !! Te pup.