Tiramisu
reteta de la carmen_corobian
Facem o cafea tare, sau ...cum va place. Picurati lichior si lasati la rece.
Acesta este esenta de ciocolata .
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Le dam pe bain marie, adaugam laptele si lasam sa se imprieteneasca amestecand continuu.
Se ia de pe abur si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam mascarpone si frisca batuta. Mixam pana se omogenizeaza crema. Buuuuna!!
Pregatim tavita pentru minunea ce va sa fie!
Inecam fiecare piscot in cafea 3,4 secunde! Nu mai mult ca e problema pe urma.
Aliniem piscoturile frumos pe tavita. Dupa primul strat/rand de piscoturi ii dam un rand de crema (aprox 1/3 din crema)
Alt rand de piscoturi imbatate in cafea, un strat de crema.
Terminam cu stratul de crema, presaram cacao din abundenta si dam la frigider peste noapte!
Pofta Buna !
reteta de la carmen_corobian
Ingrediente:
1 pachet piscoturi
1 cutie mascarpone (300 g)
1 cutie frisca
6 oua
50 ml lapte
150 gr zahar
vin Marsalla sau lichior
(eu am pus un sirop de ciocolata care se serveste la cocktail martini)
esenta de rom (nu am mai pus)
cacao pudra
cafea fara zahar
1 cutie mascarpone (300 g)
1 cutie frisca
6 oua
50 ml lapte
150 gr zahar
vin Marsalla sau lichior
(eu am pus un sirop de ciocolata care se serveste la cocktail martini)
esenta de rom (nu am mai pus)
cacao pudra
cafea fara zahar
Facem o cafea tare, sau ...cum va place. Picurati lichior si lasati la rece.
Acesta este esenta de ciocolata .
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Le dam pe bain marie, adaugam laptele si lasam sa se imprieteneasca amestecand continuu.
Se ia de pe abur si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam mascarpone si frisca batuta. Mixam pana se omogenizeaza crema. Buuuuna!!
Pregatim tavita pentru minunea ce va sa fie!
Inecam fiecare piscot in cafea 3,4 secunde! Nu mai mult ca e problema pe urma.
Aliniem piscoturile frumos pe tavita. Dupa primul strat/rand de piscoturi ii dam un rand de crema (aprox 1/3 din crema)
Alt rand de piscoturi imbatate in cafea, un strat de crema.
Terminam cu stratul de crema, presaram cacao din abundenta si dam la frigider peste noapte!
Pofta Buna !
No comments:
Post a Comment