250gr mascarpone
150 ml frisca
20 de piscoturi Savoiardi
Sucul de la 3 lamai
200 ml apa
60 ml limoncello
50-100gr zahara
Intr-o oala punem sucul de la lamaie, apa si zaharul si lasam sa dea 2-3 clocote apoi stingem focul si lasam siropul sa se raceasca.
Intr-un bol bateti frisca apoi adaugati 20 ml limoncello ( eu in frisca am pus zahar, cind se pune limoncello se amesteca cu o spatula foarte usor ca sa nu se imbrinzeasca frisca)
Intr-un alt bol frecati putin mascarponele (eu si aici am mai pus 2 linguri de zahar ca nu am vrut sa fie chiar chioara).
Apoi usor amestecati mascarponele cu frisca batuta si puneti compozitia la frigider.
Acum luati bolul cu siropul de lamaie si turnati 40 ml limoncello, incepeti sa treceti piscoturile prin sirop asezati in tava eu am folosit o tava de chec/paine.
Peste rindu de piscoturi am turnat crema, apoi am pus un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, un alt rind de crema si la final un rand de piscoturi date prin sirop.
Se pune la frigider pina a doua zi.
A doua zi am cernut cacao deasupra si am ras un pic de coaja de lamaie am crezut ca va avea efect.
Foarte racoroasa poate fi o a doua alba-ca-zapada .
2 comments:
Cred ca are un gust foarte bun !
Ce buna trebuie sa fie!!! O idee super! Merci!
Post a Comment