ingrediente:
1kg de creveti
¾ cup faina
2 eggs
¼ cup lapte
1 ½ cup pesmet
Ulei pentru prajit
umplutura :
30 gr unt
1 lingura de telina (bete) taiata cubulete
1 lingura ardei verde taiat cubulete
1 lingura faina
1/3 cup lapte
2x 170 gr conserva cu crab
½ cup pesmet
½ lingurita Worcestershire sos
½ suc de lamaie
1 lingurita sare
Se taie creveti pe lungime dar bineinteles se curate de coaja, umplutura eu am pus toate in robot si le-am mixat bine.
In revista spune asa, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam vegetalele si lasam sa se dinstuie la foc potrivit pina se vor inmuia, apoi adaugati o lingura de faina si mai lasati 1 minut dar amestecati. Luati de pe foc turnati laptele si mai puneti pe aragaz pina se va ingrosa. Luati de pe foc si adaugati bucatile de crab, pesmetul, Worcestershire sos, sucul de lamaie, sarea, amestecati bine, cu aceasta compozitie umpleti creveti.
Apoi luati cite un creveteil taiati pe lungime il impleti apoi ii tavaliti prin faina, prin oul batut cu un pic de sare si la final il tavaliti bine prin pesmet.
Se vor praji in uleiul incins se vor lasa 2-3 minute pe fiecare parte.
Se pot servi cu sos tartare.
Sint deliciosi, ei poti facuti pina la faza in care ii tavaliti prin pesmet si apoi congelati.
No comments:
Post a Comment