Sunday, June 15, 2008

Mousse de ciocolata cu prune imbatate in coniac



Dupa cum poate ati dedus astea au fost pregatelile pentru acest weekend.
Tot m-am gindit ce tort sa fac, ce tort sa fac, si am plecat de la o idee vazuta intr-o revista, ideea era o cutie de ciocolata de aici am lasat sa vorbeasca papilele mele si ele au spus asa in cutia de ciocolata va fi un strat de prune care au stat in coniac de la craciun peste am turnatu un mousse de ciocolata cu lapte, deasupra frisca si fructe de padure, deci sa va povestesc si sa va arat pozele care au iesit jalnice, exact alea unde explicam pe etape, sper sa intelegeti ceva.

Pe bain-marie am topit 125 gr ciocolata neagra cu 15 gr unt

Am folosit ciocolata aceasta.

Dupa ce sa topit am pus-o in tavita pe care de la inceput am imbracat-o in folie de aluminiu.


Cu o lingura am imbracat pereti cu ciocolata, apoi am pus tava in congelator pentru 3 minute, apoi din nou cu lingura am mai pus pe bordura tavi ca sa fie destul de stabila cutia mea de ciocolata

La fundul cutiei am pus prune care au stat de la craciun in coniac (prunele au fost prune uscate si intregi fara simburi desi eu am nimerit un simbure )

Peste Prunele acestea am pus, am facut urmatoarea reteta: 200 gr ciocolata cu lapte am topit-o pe bain marie, am pus la batut 400ml frisca cu 3 linguri zahar si un plic de zahar vanilat, dupa ce sa racit ciocolata, am turnat ciocolata usor in frisca si am amestecat foarte usor, compozitia aceasta am turnat-o peste prune.

Am dat tava la frigider pina a doua zi cind am acoperit-o cu frisca iar pe mijloc am pus fructe mixte de padure.

Si sectiunea, foarte racoroasa si usoara.

Pofta Buna !

1 comment:

Irina said...

Arata excelent !