Friday, October 26, 2007

Tarta cu carne si ciuperci s_tana

Tarta cu carne si ciuperci s_tana


reteta este dintr-un nr din 2002 al revistei Ioana
aluat:
1lingura patrunjel verde tocat
1ou
125g unt
250g faina
1lingurita (rasa) sare

deasupra
1ceapa mare
50g bacon
250g ciuperci
250g carne tocata
200ml smantana
2oua
sare,piper
50-70g cascaval

pentru aluat se amesteca toate ingredientele:
eu le-am amestecat cu mana,apoi se da coca rezultata la rece pentru 30min.
pentru umplutura:

am pus la calit,intr-o cratita antiaderenta sunculita taiata fin:
apoi carnea tocata si ceapa taiata fin.nu a fost nevoie sa pun ulei caci a lasat carnea putin suc.
apoi am pus ciupercile si am calit totul 10 min.la final am condimentat cu sare si piper si am pus amestecul la racit.
am pus aluatul in forma de tarta(26cm) unsa si tapetata cu faina
si am pus tava la copt 8-10min la 175grade.
intre timp am amestecat ouale cu cascavalul razuit si smantana dulce.
dupa aceea am pus peste foaie compozitia de carne,deja rece.
si am turnat deasupra amestecul de ou.
45min la 180grade.

1 comment:

naturaMAG said...

supeeeeeeeeer buna! sotului meu i-a placut tare mult!!!o sa o mai fac
e simplu de facut!