Tuesday, October 9, 2007

Boule noix coco


ingrediente
  • 150g faina
  • 60g amidon
  • 150g nuca de cocos
  • 1 pliculet praf de copt (eu am pus o lingurita)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 gr unt moale
  • 100 ml ulei
  • 90 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua mici (eu am pus doar 2+1 albus)
  • un borcan gem de ce fruct va place voua sa fie cam de 500gr
  • nuca de cocos pentru final cam 150gr-200gr
Se amesteca oualele cu zaharul si zaharul vanilat pina se topeste zaharul cit de cit.
Adaugati untul moale+ uleiul, praful de copt, amidonul, nuca de cocos, si amestecati totul bine.
treptat turnati faina.
Aluatul va fi moale si lipicios dar nu va faceti probleme ca se vor modela usor daca ungeti putin mainile cu ulei.
Lasati sa se odihneasca aluatul citeva minute ( aproape 10 minute)
intre timp pregatiti tava, in tava puneti foaia de copt.
Apoi incepeti cu mina sa formati bilute pe care le asezati in tava dar atentie cu distanta pentru ca se vor lati in cuptor.
Se coace la 180 C pentr 10-15 minute.
In timp ce bilutele se coc punem intr-o craticioara gemul ( la mine a fost de caise) si il subtiem cu apa, se lasa sa se raceasca.
Dupa ce sau copt bilutele se scoate tava din cuptor, si se lasa citeva minute sa se raceasca apoi se dau prin gemul lichid si la final se tavalesc prin nuca de cocos.

3 comments:

lili said...

Buna Cristina,

Cred ca locuiesti in Canada. Unde se poate gasi amidon? Si cum se spune in franceza sau in engleza?

Mersi

Lili

Cristina said...

Lili eu locuiesc in Montreal, amidonul il gasesti la orice magazin cu alimente uite iti spun citeva magazine unde 1000% gasesti: IGA, Metro,Provigo, Wall-Mart...etc.
In franceza ii spune : Amidon de mais
iar in engleza : Corn strach.
Sper ca te-am ajutat, daca nu reusesti sa il gasesti spunemi.
In magazin il gasesti pe rafturi in zona unde se afla faina, zaharul, ciocolata, esentele.

lili said...

Mersi pentru informatie. Voi gasi fara probleme : locuiesc in Brossard.
Foarte frumos blog : o adevarata placere!!

Lili