Friday, October 26, 2007

Budinca din conopida cu paste si sos alb

Budinca din conopida cu paste si sos alb


RETETA EXACTA DATA DE MAYA

1 conopida
1 rosie
10 frunze de busuioc
400 g sunca fiarta
4 catei usturoi
200 g cascaval razuit
200 g paste
1 l lapte
1 lingura faina
sare ,piper,oregano uscat,ulei de masline

Spalam conopida,taiem buchete si o punem �n apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate.



�ntre timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii,rosia la fel.Spalam busuiocul,si-l rupem grob.



Usturoiul,eu am avut o capat�na,pe care am taiat-o �n 4.Daca aveti catei,nu-i mai taiati.Punem usturoiul �n ceva ulei de masline la "transpirat" biggrin.gif .Nu se rumeneste,devine amarui.
Daca doriti,lasati usturoiul �nauntru,daca nu,�l scoateti,ceea ce se poate face si mai t�rziu,fiind mare,se gaseste repede prin sos biggrin.gif
Peste uleiul �ncins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam(�n functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot .



Se fierb pastele �n ceva apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai �nmoaie �n sos.C�nd s�nt jumatate fierte se scot si se aduga �n sos..



Asezam conopida �ntr-o tava si turnam acest sos deasupra.



Presaram cascavalul si decoram cu rosii.



Si o poza cu pisica "necoapta",pentru o iubita de-a mea biggrin.gif



Dam la cuptor,la 200 �C ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250�C si pornim ventilatia.C�nd credeti ca e rumenit pe placul vostru,�nchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute.Asa nu o sa va ardeti limba tongue.gif



Aici portia mea,mai conopidoasa..mi-era dor de ea(E aia buna din Rom�nia biggrin.gif )



Se poate re�ncalzi �nainte de servire(cuptor,sau MO )
Foarte bun..deci mie mi-a placut muuult de tot.Eu ador combinatii de astea,scaldate-n sos tongue.gif

No comments: