- 200gr faina de migdale
- 200gr compot de mere fara zahar
- 3 oua
- 5-6 mere golden
- 6 linguri fructoza
- scortisoare pudra
Preincalziti cuptorul 220C
Eu din 3 mere am facut un pireu, am curatat merele, taiat felii, pus apa dar foarte putin si lasat sa fiarba, cind este gata se strecoara si cu robotul culinar se transforma in pireu.
Faina de migdale se amesteca cu oualele si 4 linguri fructoza, tapetam tava pentru tarta cu hartie de copt, compozitia se toarna in tava.
Se pune in cuptor pentru 15-25 minute.
obs: nu am lasat nici macar 20 minute ca deja era destul de coapta ba chiar prea coapta si asta nu este chiar bine pentru ca va urma o a doua coacere.
Cind blatul este putin colorat se scoate tava se pune pireul de mere, se aseaza frumos feliile de mere (cele 2 mere ramase) deasupra se pudreaza cu scortisoara si fructoza.
Tava se va aseza la cuptor pentru alte 20-25 minute, va recomand doar 15 minute iar 5 minute la grill.
No comments:
Post a Comment