Thursday, January 14, 2010

Chec cu morcovi nuci si lamaie



Ingrediente:
  • 1 cana (de ceai) cu zahar 300gr
  • 1 cana cu faina 250gr
  • 6 oua,
  • 7 linguri de apa calda
  • 7 linguri de ulei
  • 1 morcov
  • 50 g nuca
  • coaja de la o lamaie
Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C
Se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bate cu zaharul pana se dizolva zaharul.
Galbenusul zaharul ,uleiul si apa calda se bat pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei smantani,se adauga morcovul pe care l-ati spalat, curatat de coaja si l-ati razuit mic, nucile care au fost prajite si tocate marunt.
Albusele si galbenusele se amesteca cu lingura apoi se incorporeaza faina.
Se toarna compozitia in tavile de chec.
180c pentru 25 minute sau pina cind scobitoarea va fi curata.
Dupa ce sa racit am pus deasupra glazura (4 lg zahar pudra plus sucul de la o mamaie) din aceasta compozitie vor doua checuri, pe al doilea am pus zahar pudra.

Sectiunea (tare pufosi au iesit, primul chec reusit la mine)

No comments: