Thursday, July 28, 2011

Pancakes din faina de alac


  • 1 albus de ou
  • 2 linguri pline cu varf de faina de alac
  • un sfert lingurita bicarbonat de sodium
  • 125 ml lapte batut 0,25%mg (compozitia trebuie sa fie groasa ca o smintina dar nu o smintina unde sta lingura bat in ea, smintina un pic mai curgatoare)

Se bate albusul, adaugam faina, bicarbonatul si laptele batut, se amesteca bine cu un tel.
Tigaia de clatite va fi incinsa si unsa usor cu un pic de ulei de masline, foarte putin.
Din compozitia de mai sus se poate face doua pancake-uri marime medie sau una mare.
Se toarna din compozitie in tigaie si cind va face basici se intoarce cu ajutorul unei palete.
Se serveste cu gem din fructe si fructoza, citeva fructe proaspete si putin sirop de agave, alaturi o cafea cu putin lapte spumos si putina cacao (asa am servit eu dar fiecare pune ce isi doreste)

2 comments:

laurenta said...

Delicios.Dar ce este faina de alac?

Gospodina said...

Faina integrala obtinuta din grau spelt cultivat in conditii ecologice. Acesta, comparativ cu graul obisnuit, are un continut mai ridicat de proteine, si aminoacizi. Recomandata pentru paine si produse de patiserie.