Tuesday, July 19, 2011

Bagels New Yorkais





  • 300 gr faina integrala T150
  • 50 gr tarate de ovaz
  • 2 albusuri
  • 2 lg fructoza
  • 1 pliculet drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • seminte : mac, susan, migella

Amestecati faina + taratele+sarea
Amestecati 1 albus+ fructoza+ uleiul de masline+ drojdia + apa calduta

Cele doua compoziti le amestecam si se incepe framintatul, daca aluatul se lipeste se mai adauga un pic de faina.
Se acopera vasul cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut 15 minute.
Aluatul se imparte in 6 parti, fiecare bucata se ruleaza nu foarte subtiri apoi capetele se unesc formindu-se un cerc, se vor aseza pe tava si se lasa 1h la crescut.
Intr-o oala punem apa la fiert si un pic de sare cind apa clocoteste vom pune cite un bagel in apa si lasi 30secunde pentru fiecare parte .
Cind le scoateti din apa se vor aseza din nou in tava, deasupra se unge cu albusul un pic batut deasupra punem semintele pe care le dorim

No comments: