Tuesday, July 19, 2011

La galette de rois





ingrediente pentru aluat
  • 200gr faina integrala T150
  • 50 gr tarate
  • 200 ml crema de soia sau smintina lejera ( eu am pus iaurt 0%)
  • 2 lg apa rece
  • un pic de sare

ingrediente pentru umplutura
  • 150 gr pudra de migdale
  • 50 gr fructoza
  • 90 gr pireu de mere sau pere ( fara zahar, daca aveti in casa mere sau pere puteti sa le dati pe razatoare)

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framinta, aveti nevoie de o tava pentru tarte de diametru 24cm, aluatul se impoarte 2/3 si 1/3
Bucata cea mare se intinde cu sucitorul, ne vom ajuta un pic cu faina integrala altfel aluatul se lipeste, se aseaza in tava.
Amestecam ingredientele pentru umplutura, se toarna compozitia peste aluatul din tava, bucata mica de aluat se intinde si ea si se va aseza deasupra, marginile se vor uni.
La final 1 albus se amesteca cu 1 lg de sirop de agave + 1 lg lapte de soia, cu acest lichide ungem tarta pe deasupra.
Cuptorul preincalzit la 200C se tine 35 min.

No comments: