Tuesday, July 19, 2011

Chec din cartofi dulci


  • 2 cartofi dulci
  • 150 gr pudra de migdale
  • 2 lg faina T150 sau faina Spelt ( nu stiu traducerea in romaneste)
  • 150 ml lapte de soia sau de migdale
  • 5 lg fructoza sau sirop de agave
  • scortisoara, condimente care se pun la turta dulce, ghimbir

Cartofi se vor curata de coaja se spala si se vor taia cuburi asa se vor fierbe mai repede, punem cuburile de cartofi dulci la fiert, cind au fiert se scurge apa si apoi se vor sparge cu furculita pina devine un "pireu"
Cartofi raciti se vor amesteca cu faina de migdale, faina T150/ sau spelt, fructoza si condimentele, la final adaugam laptele, amestecati bine.
Cuptorul se preincalzeste 200C
Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu un pic de ulei.
La cuptor se va tine 35-40 minute, checul trebuie lasat sa se raceasca bine, seamana ca o budinca, foarte delicioasa se poate servi cu gem Montignac sau cu sirop de fructe facut in casa, sirop de agave.

No comments: