Monday, April 28, 2008

Rulouri cu parmezan si rozmarin

reteta by Laura_A

pozele imi apartin

Ingrediente:
500 gr faina

200 gr apa calduta
25 gr drojdie proaspata

75 gr unt
25 gr untura de buna calitate
10 gr sare
50 gr zahar
75 gr parmezan
1 ou
1 lingura mare cu rozmarin tocat
Eu aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata
Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s-a lipit de geamul masinii.
In cazul in care il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine.Faceti o groapa in faina,adaugati drojdia dizolvata in putina apa calduta si putin zahar (din cantitatile retetei)si apoi adaugati grasimea,zaharul ramas,rozmarinul si lasati sa creasca in jur de 2 ore intr-un loc caldut.
Intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire (eu l-am intins mai gros din lipsa de timp).
Pudram cu parmezanul ras si apasam usor ca sa intre cat de cat parmezanul in aluat:Rulam si taiem din el bucatele destul de groase(mai groase ca ale mele un pic).Asezam rulourile in picioare in tava.
Le lasam 15 minute la crescut in cuptorul usor cald.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.Ungem rulourile cu un ou batut si dupa ce se incinge cuptorul le bagam.
Dupa 20 minute sunt gata.
Si o sectiune.Parmezanul intra in aluat si ii da un gust demential.

2 comments:

geo53 said...

Buna, te sfatuiesc sa pui parmezanul in aluatul moale ca sa nu te chinui cum am facut eu!

geo53 said...

Pune parmezanul in aluatul moale, nu te mai chinui!