Monday, April 28, 2008

Nocioline

Reteta o am de la nona (bunica sotului nepoatei mele) care vine din Strangolagalli (Italia)
Am sa pun cantitatile date de ea, eu am impartit totul in 3 si am facut doar o portie, pentru ca nu am avut destule alune de padure, chiar am complectat cu nuca.


750gr alune padure curatate si taiate
750gr ciocolata eu am avut ciocolata ca picaturile (nu stiu le spuneti voi noi le spunem pepite de chocolat)
750gr mashmellow mici (eu am avut medi ca marime)
80 gr unt

Intr-o oala se pune untul la topit atentie sa nu se arda.


Apoi adaugam mashmellowurile la topit.


Cind sau topit atunci am pus ciocolata.

Se adauga alunele de padure curatate si taiate, se amesteca rapid, nu va speriati daca o sa va cam chinuiti sa amestecati, nu puneti nimic in plus.

Imediat ce totul sa amestecat se pune pe foaia de napolitana si cu mina (din cind in cind umezita usor) se intinde crema/pasta apoi se aseaza adoua foaie peste, se pune deasupra ceva foarte greu asta ca sa se prinda folie de crema.

Dupa 1h-2h puteti sa taiati prajitura.




5 comments:

Happy said...

Astea, da, napolinatane! Tre' sa le fac si eu!

Daneza13 said...

Yammi, deci le-ai facut...Si-arata bine de tot! Pupici de la pici in avans.

maya said...

Eu ma întreb în ce as mai putea baga crema asta.Napolitanele care le gasesc eu,nu-s asa bune.Are o consistenta foarte densa,crema?
Oare ar merge într-un pandispan?

Cristina said...

Maya, este foarte densa crema nu o poti intinde pe pandispan.

Laura S. said...

Buna Cristina1Felicitari pentru acesta reteta.Tare mult imi place nu numai cum arata ci si dupa ingrediente,Trebuie sa fii fost tare buna.Am cumparat si eu acum 2-3 saptamini un pac. napolitate cu gindul sa fac si eu ceva cu ele.Vad ca am gasit ideea.Iti multumesc de pe acum!
Mii de pupicei
Laura S.