Tuesday, March 11, 2008

Chocolate Cheesecake by Nigella Lawson

design by (fiul-el a pus ciocolata ferero-rocher, sora- ea a pus motul de frisca,nepoata- a turnat deasupra sosul)

O felie pentru voi !

Imi cer scuze pentru intarziere dar am fost cam ocupata zilele astea.

ingredientele pt aluat
1 1/3 cups biscuiti sfaramati (eu am folosit graham crackers) 15 biscuiti face un cups
1/2 stick unt 136gr
1 lingura cacao

umplutura
6 ounces ciocolata170gr (semi-dulce) poate fi perlute sau o tabla de ciocolata maruntita de voi
2 1/2 cups brinza crema (philadelphia) 565g
3/4 cup zahar 170g
1 lingura amidon
3 oua mari
3 galbenuse mari( ha ha ha)
2/3 cup smintina 50ml (nu frisca)
1/2 tingura cacaoa dizolvata cu 1 lingura apa calda

sos
3 ounces ciocolata maruntita
1/2 cup frisca 35% M.G 125ml
1 lingura corn syrup

Forma de 23 cm diametru
Preincalziti cuptorul la 350F 180C

Biscuitii ii macinam apoi ii amestecam cu cacaoa si untul, aluatul rezultat il punem in forma si cu degetele impingem usor pina cind acoperim fundul tavi si putin din pereti tavi dar nu foarte mult. Apoi puneti tava in congelator.

Topiti ciocolata la microunde sau la bain-marie.

intr-un bol bateti brinza pina devine crema apoi adaugati zaharul si amidonul, amestecatile bine, pe rind puneti oualele, dupa fiecare ou amestecati bine.
Adaugati galbenusele, smantana, amestecati bine. La final adaugati cacaoa dizolvata in apa fierbinte si ciocolata topita, amestecati totul pina devine totul cremos.

Scoateti forma din congelator, imbracati-o cu folie de aluminiu, turnati in interior umplutura, luati o tava dreptunghiulara sau o tava care stiti ca va intra forma voastra.


Punem forma cu umplutura in tava a doua iar in interior turnam apa calduta pina ajunge la jumatatea tavi cu umplutura. se tine la cuptor 45 minute-1 ora.


Dupa ce sa facu, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se da folia la o parte, cind cheesecake-ul este rece se scoate din forma si se pune la frigider.

Sosul, topiti la bain-marin ciocolata, frisca, siropul, cind ciocolata sa topit luati vasul de pe bain-mari si bateti putin sosul, apoi lasati sosul sa se raceasca, cind sa racit un pic mai bateti o tura, apoi puteti turna peste cheesecake sau se pune intr-o sosiera si lasati invitati sa se serveasca.

Va recomand cu caldura reteta asta iar pe linga un mot de frisca merge de minune.




5 comments:

Edith said...

Arata super, Critina! Vrem re-te-ta!! Vrem re-te-ta!! :)

Lore said...

Cristina ai uitat de noi cele care suferim in liniste asteptand impacientate reteta? :)

Cristina said...

Gata fetele sa ma scuzati pentru intarziere.

Edith said...

Multumim,Cristina!
Asteptam si cantitatile... pe intelesul nostru :P O sa o incerc siiigur ca pare delicioasa :)

Lore said...

Bun, sunt salvata...ma topeam incet :). Multumim!