Wednesday, March 19, 2008

Baby Endive Tarte Tatin

2 linguri zahar
3 linguri otet de vin
1 lingura ulei de masline
2 linguri unt
Rosmarin proaspat (eu nu am pus)
Sare, piper

Aluat frantuzesc cam 200gr se poate si mai putin pentru ca ramine

Intr-o tigaie puneti zaharul la topit 5 minute la foc mediu,adaugati otetul, uleiul, untul, rozmarinul.

Endivele dupa ce le-ati spalat le taiati pe jumate dar pe lungime se vor aseza in tigaie peste sos,se lasa sa se prajeasca un pic pe o parte (se pune partea interioara a endivei la prajit si apoi se intoarce) apoi intoarceti cu grija endivele le mai lasati 5 minute dupa care acoperiti tigaia cu un capac, din cind in cind mai intoarceti endivele, se tin pe foc 45 minute apoi se da capacul la o parte si se mai lasa 15 minute pina se reduce lichidul.(poza de mai jos nu este finala este chiar la inceput)


Preincalziti cuptorul la 200C

Aluatul frantuzesc se intinde dar nu foarte subtire cum am facut eu, prima data l-am lasat mai gros si a fost mai bine, se vor taia 6 cerculete de aluat.

Intr-o tava de muffins marime medie asezati endivele peste puneti cerculetul de aluat frantuzesc, se da la cuptor pentru 20 minute sau pina se coace aluatul.


Se scoate tava si se intoarce pe un fund de lemn, apoi asezatile pe o farfurie sau pe o tavita ornata cu salata, merge acompaniate cu carnita.


3 comments:

Irina said...

Excelenta !!!!!!! E una din preferatele mele !

Cristina said...

Intr-adevar sint excelente, eu am ramas surprinsa ce bine da caramelul cu endivele care sint un pic amare, mi-a placut foarte mult.
Apropo de reteta asta, cind le-am facut prima data am avut invitata o cunostinta gravida, pot sa va confirm ca sint bune, pentru ca ea nu vroia sa pape altceva doar baby endive tarte tatin asa ca ne-a golit farfuriile ...ha ha ha.

Irina said...

Noi le mancam si in salata (cu un sos vinaigrette) sau la cuptor cu sunca si cu un sos bechamel ! Buuune ! Si sunt tare dragute asa mici !