Wednesday, March 19, 2008

Carres aux citron


ingrediente pentru aluat

125gr unt
40gr zahar pudra (cu amidon)
185 gr faina

ingrediente pentru umplutura

3 oua
130gr zahar (reteta originala spune 220gr zahar)
2 lingurite coaja de lamaie
125ml suc de lamaie

Preincalziti cuptorul 180C

Se amesteca untul cu zaharul pudra apoi incorporati 150gr faina.
Aluatul format se va intinde si se va aseza in tava unde ati pus deja hartia de copt.
Se da la cuptor pentru 15 minute

Intre timp pregatim umplutura, intr-un bol amestecati urmatoarele ingrediente; ouale, zaharul restu de faina 35gr, coaja de lamaie si sucul de la lamaie.

Se toarna compozitia lichida peste aluatul din tava care a stat 15 minute la cuptor, se mai pune tava la cuptor pentru alte 20 de minute.

La final se scoate tava din cuptor, prajiturica din tava si se las ape un grill sa se raceasca, se taie patratele si la final se vor pudra cu zahar pudra (dar asteptati sa se raceasca bine).

Este tare racoroasa prajiturica, pentru mine tava de 23cm a fost cam mare as fi preferat sa fie mai inalta, data viitoare dublez cantitatile.

4 comments:

Edith said...

Prajiturica arata suuuuper, cred ca e si f buuna. Cred ca o sa o incerc si eu :)
(cate sunt pe lista de asteptare.. imi mai tb vreo 3-4 randuri de maini sa le fac :P)

Edith said...

Zahar pudra cu amidon? Cam cat amidon o avea? Ca la noi nu stiu sa avem asa ceva :(

Cristina said...

Daca gasesti zahar pudra la magazin este bun ala, eu cumpar din magazin, dar sa sti ca poti folosi si zahar macinat fara probleme.

Edith said...

Aha, ok, cu din ala o sa fac. Merci! :)