Saturday, January 9, 2010

Tarta cu mere



Ingrendiente pentru aluat
  • 100-150 smintina
  • 200gr unt
  • 350gr faina
  • 2 lg vin alb
  • un pic sare

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat pina se va lega aluatul, aluatul se pune un pic la rece.
Dupa ce a stat aluatul in pic la frigider, l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in tava de tarta peste am pus hartie de copt, deasupra am asezat citeva boabe de fasole din ceramica.
Punem tava la cuptor pentru 15 minute la 195C.

Umplutura de mere
  • 7 mere
  • 5 lg zahar
  • 1lg scortisoara
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
  • 1 pumn de nuca tocata
  • 1lg amidon
  • 100ml apa


Intre timp m-am apucat de umplutura, se curata merele dupa care se vor taia cubulete, bineinteles ca am scos cotorul inainte de a taia cubulete merele.
Cubuletele de mere se pun intr-o oala peste se pune zaharul, scortisoara, coaja de portocale, nuca tocata, si se lasa la foc moale pina se topeste zaharul, intr-un castronas se amestecat amidonul cu apa apoi se toarna peste cubuletele de mere, se va ingrosa un pic asta pentru ca vreau sa ramina umplutura legata.
Dupa ce sa scos tava din cuptor se toarna umplutura, decorati deasupra dupa cum va place, apoi se unge cu ou
Am lasat la cuptor doar cit sa se bronzeze partea de deasupra.


2 comments:

ISABELA said...

Bine te-am regasit, ma bucur ca ai inceput iar sa postezi retete pe blog :)
Te pup si un an plin de realizari!

Gospodina said...

Te pup Isa ! Iti doresc tot binele pe care mi-l doresc, an nou bun.