Thursday, October 16, 2008

O carte buna



Sint foarte fericita am gasit o carte care merita sa o ai in biblioteca daca esti o incepatoare sau debutanta :)
"La Chimie Des Desserts" o recomand cu caldura.
In aceasta carte gasiti toate informatile necesare, se vorbeste despre ustensilele care le folosim pentru crearea unui desert.
Cuptor
-cum sa verificati temperatura.
-unde asezam grilajul in cuptor in fuctie de ce veti coace.
Tipuri de tavi
- daca nu aveti tava potrivita va invata cum sa calculati diametru si sa inlocuiti tava.
Oul
-vorbeste despre galbenus, albus.
- daca trebuie sa inlocuiti un ou mare cu unul mic sau mediu.


Faina
-tipurile de faina.
Zaharul
-tipurile de zahar.
Gelatina
-vorbeste de gelatina in pudra.
-gelatina in foi.
-agar-agar.
Fructele.
-va invata cum sa introduceti fructele in aluaturi sau creme.
Inclusiv va da soluti la problemele de care va puteti lovi, retete, este foarte bine realizata, am sa va pun citeva poze

2 comments:

ISABELA said...

Cristina e super cartea, poate o gasesc si eu sa o comand de undeva de pe net :P

Multumesc ca ai prezentat-o.
Pupici

Cristina said...

Iza sint foarte multe informati utile, sper sa apara si in Romania.