Friday, October 24, 2008

Cornuri cu mere si mac


Nu prea stiu eu sa imi vind marfa dar cornuletele astea sint MORTALE trebuie sa le incercati nu veti regreta.

ingrediente aluat

500gr faina

200gr unt

2 galbenusuri

1 cub de drojdie (25gr proaspata am folosit eu )

200ml lapte

o lingura smintina

o lingura rom

ingrediente umplutura

2 mere

o lingura unt

2-3 linguri zeama de lamaie (eu am pus doar citeva picaturi)

5 linguri zahar tos

200gr seminte de mac

Coaja de la o lamie

1 zahar vanilat

1 lingura ulei

1 lingura zahar pudra

Se dizolva drojdia de bere cu o lingura zahar tos, o lingura faina, 200ml lapte caldut, se amesteca si se lasa la un loc caldut sa creasca (cam 10 minute).

Galbenusele le frecam cu 2 linguri de zahar tos si o lingura smintina.

Untul la temperatura camerei il vom spuma cu o lingura de rom si un praf de sare.

Cele trei compoziti se toarna peste faina si se incepe framintarea, dupa ce sa framintat bine se va lasa la crescut pina isi dubleaza volumul (la mine sa triplat ).

Merele le spalam, curatam si le dam pe razatoarea mare, se vor stropi cu piteva picaturi de lamaie sau puneti cele 2-3 linguri zeama de lamaie (pentru mine este prea mult)

Intr-o tigaie puneti o lingura de unt merele date pe razatoare si o lingura de zahar tos, lasam sa se caleasca citeva minute.

Cind sa racit compozitia se adauga semintele de mac (eu nu am pus) coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Aluatul crescut se mai framinta o data si se intinde o foaie din care se taie patrate de 10x10 (ies 12 porti- mie mi-a iesit mai multe asa am vrut sa umplu citeva cu nutela).

Pe fiecare patratel se pune o lingurita din compozitie si se ruleaza cornuletul.

Tava se poate unge cu ulei sau se pune hartie de copt, cuptorul a fost preincalzit la 180C, asezati cornuletele pe tava.

Se da la cuptor 15-20 minute, la final le pudrati cu zahar tos


2 comments:

Didona said...

Momentan, nu am mere, ca acuma le-as face. Dar ... se retine reteta. Multumesc.
Oare sunt bune si cu magiun? Da, cu magiun amestecat cu nuca... Ma mai gandesc...

Cristina said...

Sa sti ca si eu ieri dupa ce le-am facut m-am gindit la magiun cu nuca, merge la fix.
Chiar sint curioasa daca cornuletele astea te va vraji.