Tuesday, July 15, 2008

Pe 11 iulie 2008 am ajuns sa vizitez Quebecul impreuna cu prietena mea Doina, tristetea a fost ca nu ne-a ajuns doar 3 zile, mai ales ca Duminica a plouat si nu prea am putut sa mai facem activitati in exterior, sa nu mai spun cit de mult mi-a placut, am degind sa ma intorc dar pentru o saptamina, am sa va spun un pic despre Quebec ca asa este frumos si apoi las pozele sa vorbeasca.




Oraşul Québec (engleză: Québec City, franceză: Ville de Québec) este capitala provinciei Québec şi reşedinţa regiunii administrative a Capitalei-Naţionale (région de la Capitale-Nationale)
Este prima aşezare cu adevărat fondată în America de Nord. Fiind capitala Noii-Franţe, a Canadei-de-Jos şi, pentru o scurtă perioadă, capitala Canadei, oraşul Québec a fost supranumit, din acest motiv, « la Vieille Capitale » (Vechea Capitală).

Este situat la gura fluviului Sfântul Laurenţiu (St Lawrence River/ le fleuve Saint-Laurent), la nord-est de Montreal.

Provincia Québec (în franceză: Province du Québec) este cea mai mare provincie din Canada, cu o populaţie de 7.700.807 de locuitori. Aceasta are frontieră în vest cu provincia Ontario şi golful Hudson, la nord teritoriul Nunavut şi strâmtoarea Davis, la est cu Provinciile Maritime şi Labrador şi la sud cu statele nord-american New York, Vermont, New Hampshire şi Maine. Cea mai mare parte din populaţie se concentrează pe fluviului Saint Laurent, unde se află capitala provinciei, Oraşul Québec, precum şi Montreal, cel mai mare oraş al provinciei.

Québec este o provincie francofonă. Limba franceză este singura limbă oficială a provinciei, iar provincia deţine inspectori lingvistici care verifică folosirea limbii franceze în localurile comerciale. Pe durata secolului XX s-au desfăşurat două referendumuri în legatură cu suveranitatea; în ultimul dintre ele, desfăşurat în 1995, separatiştii au pierdut la diferenţă de un procent.

Economia Québecului este puternic industrializată şi în teritoriu există resurse naturale în cantităţi mari, dintre care se remarcă cheresteaua şi mulţi curenţi de apă dulce care produc energie hidroelectrică nu doar pentru consumul intern, ci şi pentru exportul către Statele Unite.

sursa: wikipedia

Asta este harta de care ne-am folosit ca sa vizitam orasul.

O farmacie .



















Mi-a placut globul asta care atirna in fata unui restaurant.


Doinita savurind un profiterol cu sos de menta.


Poze facute in fata restaurantului unde am papat.




Bucataria restaurantului, tantalica de mine a uitat sa faca poze la papa.







Hôtel du Parlement de Québec













François-Xavier Garneau
Fortifications-de-Québec


Porte Saint-Jean















Chateaux Frontenac





Ruinele





Tanti era obosita de la caldura de afara.


De sus din fata castelului Frontenac ne-am uitat la fluviul St-Laurent.


Iar cu vaporasul asta ne-am plimbat pe St-Laurent.














Cartierul Petit Champlain de unde se vede furnicularul (furniculaire de Quebec)

cu el te cobori de pe terasa din fata castelului pina jos in cartierul petit champlain de unde

ajungi la fluviu St-Laurent.






Sint poze facute in timp ce navigam pe St-Laurent.





















Pe acest perete este pictat istoria Quebecului





Scarile astea incep de sus de la terasa din fata castelului si se poate cobora pina jos in cartierul
petit champlain.




Singura poza reusita seara, am tot incercat sa fac poze dar majoritatea sint neclare, m-am enervat si am lasat-o balta, si asta a fost povestea mea.

5 comments:

Irina said...

Frumoase poze !

mihaela said...

ce locuri minunate!

Gospodina said...

Multumesc fetele !

Edith said...

Ce frumoos :)

CristinaK said...

Sunt minunate imaginile!!! Nu cred ca voi ajunge vreodata in Canada, dar datorita tie pot spune ca am vizitat o mica parte din ea...