50gr unt topit
50gr ciocolata neagra (eu optez pentru cea de lapte desi am incercat cu neagra, pentru mine este prea puternica ciocolata neagra dar rea nu este)
2 oua
60gr zahar+1 lingura mare
1 lingura scortisoara +1/2 lingurita
60gr faina
½ lingurita praf de copt
Un varf de sare
cirese cam 150gr-200gr
Preincalziti cuptorul la 180C
Topiti ciocolata si amestecati-o cu untul care si el era la temperatura camerei, lasatil deoparte.
Bateti oualele cu zaharul.
Adaugati faina care a fost amestecata cu praful de copt +scortisoara+sarea.
O lingura mare cu zahar o amestecam cu ½ lingurita scortisoara. Compozitia aceasta o punem pe fundul unei forme mici de tort deasupra asezam ciresele spalate si curatate de simburi, cirese aveti nevoie numai de un rind dar sa stea inghesuite, nu puneti un al doilea rind de cirese.
Amestecati compozitia bine apoi turnati-o peste cirese care le puneti in felul urmator.
Puneti tava in cuptor, atentie, eu sub tava am pus o folie de aliminiu si asta ca sa nu iasa sucul care il va lasa zaharul cu ciresele.
Se lasa in cuptor 40 minute.
Cind este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit cind sa racit intoarceti prajiturica.
Se poate decora cu pistache macinate sau cu zahar pudra.
Din pacate nu am sectiunea pentru ca a fost cadou dar am gustat din ea si a fost divina.
2 comments:
arata super !!:)f bine ms
superba reteta!! ms mult
Post a Comment