175 gr faina
40gr faina de malai
1/2 plic praf de copt
40 gr ulei de masline
60 cl lapte
3g sare
sucul de la o lamaie
1 ou
50 gr masline negre fara simburi
20gr pignons
20 gr pistache verzi
2 lingurite de melange ( sesam, lin, nigella, sesam negru ce vreti si aveti voi in camara)
Cerneti faina cu praful de copt, adaugati oul, faina de malai, uleiul, laptele, sarea, coaja de la lamaie si sucul ei.
Amestecati ingredientele pina se formeaza un aluat.
Intindeti aluatul.
Peste puneti fructele uscate (maslinele, pignons, pistache)
Rulati aluatul dupa care acest sul va fi dat prin amestecul de seminte (sesam, lin, nigella in cazul meu.
Se tine 15 minute la frigider.
Preincalziti cuptorul la 170C si coaceti aluatul 35-40 minute
Dupa ce sa copt se lasa la racit pe un gratar, apoi se vor taia feli groase de 1cm.
Se vor aseza in tava si vor fi din nou date la cuptor pentru 10 minute la aceiasi temperatuta.
Acesti Biscotti se conserva foarte bine intr-o cutie metalica, deci se pot face din timp, eu am folosit acesti biscotti ca in loc de panici pentru aperitive.
1 comment:
Inspirata ideea de a-i folosi pe post de painici, sunt sigura ca sunt mult mai aromati decat orice painici care se folosesc uzual la apertive.
Post a Comment