Thursday, December 27, 2007

Biscuiti de Craciun

Initial nu am vrut sa fac biscuiti dar baietelul meu avea party pijama, pentru petrecerea lui am ales sa fac fursecurile alizei, mie imi place cum se lucreaza cu aluatul ei si in plus fara probleme am putut sa imi folosesc si eu stantele mele ( nu stiu daca asa le spune la formele cu care taiem biscuiti) Tin sa mentionez ca eu i-am facut si anul trecut, vor ramine pe lista preferatilor.

Fursecurile simple by aliza



Si acuma un platou cu mai multe feluri de biscuiti



Sa va spun despre ce este vorba am sa incep din stinga.

1. Bouchees
-am marunti pistache, migdale (amande), alune de padure
- am marunti curmale, caise uscate
-am topit o ciocolata(150gr) si am turnat-o peste, cu mina am format bilute, se pun pentru o ora la frigider, daca vreti puteti sa le dati prin ciocolata topita.

2. Alfajores dulche de leche
Reteta am deja postat-o pe culinar.
--------------------------------------------------------------------------------
Eu le-am vazut pe acest blog http://cakesinthecity.blogspot.com/2007/09...de-maicena.html

Pentru dulche de leche aveti nevoie de o conserva lapte condensat dulce, intr-o oala cu fundu dublu se pune conserva cu lapte condensat FARA SA O DESFACETI turnati apa peste, trebuie sa treaca peste conserva, se pune pe foc pentru 4 ore urmariti doar sa nu scada apa cind vedeti ca scade mai adaugati, dupa 4 ore scoateti conserva, atentie arde, si o lasati sa se raceasca bine.
Apoi deschideti conserva si gata dulche de leche, buna de mori, puneti intr-un borcan si cam asta a fost povestea.

Alfajores

100g faina
150 amidon
1/4 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
100gr unt
75gr zahar
1 ou+2 galbenuse
coaja de la o lamaie

Preincalziti cuptorul la 180C
Intr-un bol cerneti faina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul.
Intr-un alt bol frecati untul cu zaharul si cu coaja de lamaie pina devine cremos, adaugati oualele pe rind, ingredientele uscate si framintati usor si foarte putin astfel biscuiti vor fi pufosi.
Pe masa de lucru puneti putina faina si incepeti sa intindeti aluatul (5mm grosimea) taiati cerculete (diametru de 4cm)
Se vor aseza pe tava unde aveti foaia de copt, se vor coace 8 minute.

3. Biscuiti Truffle by seima

Ingrediente pentru 22 bucati:

100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar praf
un varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
90 gr zahar praf (pentru pudrat)

Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.

Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.
Asa arata aluatul gata, nu curge de pe paletele mixerului:
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf
Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.
Se vor coac la 160 grade C timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.
Asa aratau dupa 5 minute la cuptor.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
Si gata!

4.Vanille Kipferln by Maya
250 g faina
125 g migdale macinate
200 unt
1 ou
1 pachetel de zahar vanilat
100 g zahar
1 priza sare

Pentru pudrat
2 linguri zahar
2 pachetele de zahar vanilat
1 lingura zahar pudra

Se pune faina,migdalele,untul taiat bucatele,oul,zaharul,sarea si zaharul vanilat �ntr-un castron si se fram�nta/mixeaza/robot..
Din aluatul obtinut ,se formeaza o bila , se pune �ntr-o punga si se da timp de 1 ora la frigider.
..apoi se formeaza betisoare/..... cam de 6-7-8 cm lungime..iar dupa aceea s� da o forma de cornulet.
�n tava se pune h�rtie de copt,se aseaza cornuletele cu putina distanta �ntre ele..si s edau la cuptor pentru 12-14 minute la 190�-200�C.
Atentie
La a 2 a tava se scurteaza timpul de copt cu vreo 2-3 minute(fata de �nainte)

Asa calde se tavalesc prin amestecul de zahar vanilat,zahaz si zahar pudra.
Dupa ce se racesc(se pot servi imediat)..se pastreaza �n doze de metal/tabla

5. Nuci by Afrodite

NUCI/CORNULETE CU VANILIE
Ingrediente:
- 250 g faina
- 1 galbenus ou
- 1 priza sare
- 2pac. zahar vaniliat
- 80 g zahar pudra
- 100 g nuci de ori care ,macinate
- 200 g unt sau marg.
Mod preparare.
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat ,galbenusul de ou,se adaoga priza de sare,nucile si faina.
Totul se framinta bine,se impacheteaza in folie de nailon si se pune la rece pt. 1 ora.
Se formeaza din aluat bilute mici.se aseaza in forma de nici si se coc.
Cind sint gata se umple cu umplutura dupa dorinta.

Nota personala:
Eu dupa cum am spus mai sus am facut un aluat cu nuca de cocos in care am umplut ciocolata alba topita si amestecata cu fulgi de cocos.
Iar in cojile de nuci din aluat cu nuci normale ,am umplut cu umplutura ramasa de la piersici,in care am mai amestecat putina ciocolata razuita ,rom si nuca zdrobita.

6. Truffele de castane by Sava Laura
Si sa incepem:
- 450 g. piure de castane
- 130 g. biscuiti
- 4 linguri rom
- 50 g. miez de nuca
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri fulgi de cocos

Biscuitii se sfarama cu sucitorul obtinand o pudra fina (eu i-am maruntit la blender)
Miezul de nuca se prajeste putin
Piureul de castane se amesteca cu pudra de biscuiti si rom
Apoi se ia cu lingura si se modeleaza bucati rotunde care se aseaza pe platou (eu le-am facut cu mana). Se tin in frigider pana se intaresc, apoi se tavalesc prin barot de nuca si fulgi de cocos (amestecate)
Se aseaza pe platou sau farfurie si se tin in frigider pana in momentul servirii.

7. Fursecurile Elaidei
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
450 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)


- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul
- se adauga uleiul, putin cate putin
- se pune apoi faina, in ploaie
- la sfarsit adaugam si fiola de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava neunsa.
Se coc la foc iute.
Daca vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere. Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie.

1 comment:

Alina B. said...

Foarte aratosi biscuitii. Cu ce i-ai ornat pe cei din prima poza?