Monday, January 14, 2008

Souffle de legume (morcov)

Este pentru prima data cind fac si maninc souffle pot sa va spun cu mina pe inima ca aceasta reteta m-a vrajit.

8 portii

ingrediente

250 ml lapte
1 frunza dafin
2 linguri faina
3 galbenuse
2 linguri unt
4 albuse
250gr pireu de morcov in cazul meu dar poate fi mazare, spanac, dovlecel.
brinza rasa de care va place si cit va place dar nu exagerati altfel nu va mai fi souffle de legume eu am folosit Cedar
1 lingura ierburi
putin parmezan pentru a tapeta ramekinsurile

Ungeti cu unt 8 ramekins sau o oala de 1 litru, tapetati pereti cu parmezan.



Preincalziti cuptorul 400F/200C

Daca nu aveti cumparat pireu congelat atunci il faceti voi acasa asa cum am facut si eu, un pireu din doi morcovi fara sa pun unt sau lapte.



Incalziti laptele atit cit sa dea un clocot, puneti o foaia de dafin si lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi scoateti foaia de dafin.
Intr-o oala topiti untul, puneti faina si amestecati 2-3 minute apoi turnati laptele si aveti grija la cocoloase, trebuie sa fie ca o budinca.
Dupa ce sa ingrosat sosul bechamel (asa il cheama) bateti putin galbenusele si turnati peste sosul cald, amestecati bine, puneti pireul de morcovi si brinza.



Se bat albusele bine pina ramine spuma pe tel, se ia un pic din albusele batute si se pune in crema de mai sus, apoi se pune restu de albuse si atentie cum amestecati, trebuie foarte delicat.
Se vor umple formele.



Se pune la cuptor pentru 15-20 minute( eu am lasat 15 dar data viitoare va fi 20 ).



Pofta Buna !

2 comments:

Lore said...

Sunt sigura ca e la fel de bun souffle-ul pe cat de bine arata!

Cristina said...

Iti multumesc !