Thursday, February 25, 2010

Pizza cu Ton


Ingrediente

500 gr faina
25 gr drojdie proaspata sau un plic de drojdie uscata
150 ml SevenUP
100ml apa
sare

Toate ingredientele se amesteca, apa trebuie sa fie calduta iar sevenUP sa fie la temperatura camerei.
Se lasa la crescut 30 minute
Apoi impartim aluatul si incepem sa il umplem, un rand de cascaval (mozzarella) ceapa taiata feliute,2 conserve de ton in apa-ulei, masline negre taiate feli, al doilea strat de cascaval-mozzarella.
Se da la cuptor 195C pina se rumeneste cam 20 minute, eu o scot afara in momentul cind o vad rumenita dupa preferinta.


Aluatul la gust este un pic dulceag, subtire(asta pentru ca l-am impartit), daca acoperiti pizza imediat dupa ce o scoateti din cuptor(folie de aluminium) poate fi un blat mai moale, daca il lasati descoperit in timp(2-3h) se intareste devine crocant.

3 comments:

Iulia's Gourmandine said...

Draga mea, iti urez un 8 Martie fericit! Sa ai o primavara frumoasa, plina de dragoste si multe bucurii! La multi ani! Pupici!!

Dana2dor said...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inima, bucurie in casa si bunastare pe masa!

camelia said...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef