1kg de cartofi fierti
7-8 linguri gris(putin cu varf)
1 ou
4 linguri de faina
Un praf de sare
Prune fara simburi
Se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat mai lipicios, ca sa il intindeti presarati putina faina pe masa de lucru(daca mai aveti nevoie de faina ca sa intindeti aluatul si sa nu se lipeasca puteti folosi fara grija)
Dupa ce ati intins aluatul il taiati in functie de numarul de prune pe care le aveti, daca prunele sint prea mari atunci puneti cite o jumatate de pruna.
Se ia fiecare bucata de aluat si pruna in mijloc se formeaza galusca atentie sa nu se vada pruna sau sa nu se rupa aluatul.
Intr-o oala se pune apa cu putina sare si se lasa sa fiarba, cind a inceput sa fiarba apa incepem sa punem galustele, sint gata atunci cind ele se vor ridica la suprafata apei.
Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si 250gr de pesmet la prajit, se amesteca din cind in cind, pesmetul devine maroniu dar atentie sa nu se arda.
Cind galustele sint gata se scot pe rind din apa si se dau prin pesmet se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar/ zahar pudra.
No comments:
Post a Comment