Sunday, September 28, 2008

Biscuiti cu fulgi de ovaz


Reteta de baza

250ml unt moale (1 tasse)
250ml zahar brun (1 tasse cassonada)
125ml zahar (1/2 tasse)
5 ml bicarbonat (1 lingurita)
2 ml sare(1/2 lingurita)
5 ml scortisoara (facultativ)(1 lingurita)
2 oua
5 ml vanilie (1 lingurita)
375ml faina (1 1/2 tasse)
750 ml fulgi de ovaz (3tasse)

Intr-un bol mare se pune untul, il amestecati cu mixerul pina devine cremos, adaugati zaharul brun (cassonada), zaharul, bicarbonatul, sarea, scortisoarea, amestecati toate bine.
Se vor adauga oualele pe rind, dupa fiecare ou se va mixa foarte bine.


De acuma adaugam ingredientele uscate veti avea nevoie de o lingura de lemn deoarece nu mai trebuie sa amestecam prea profund.
Deci incepem prin a adauga faina, amestecati cu lingura, apoi urmeaza fulgi de ovaz pe care nu trebuie prea mult amestecati.


Luam o tava de biscuiti si o acoperim cu hartie de copt, pornim cuptorul la 190C(375F) lasam cuptorul sa se incalzeasca.
Biscuiti nu ii modelam cu mina sau cu alt aparat de biscuiti, luati din compozitie cu lingura si asezati gramajoare pe hartia de copt, nu trebuie sa dati nici o forma pentru ca ele isi vor schimba forma in cuptor.
Lasati spatiu intre biscuiti si coaceti timp de 7-9 minute.
Daca dupa 9 minute remarcati ca mijlocul nu este copt nu va speriati el este facut, daca vreti voi puteti sa mai lasati 1-2 minute in plus ca sa fie mai brune si mai crocante.
Biscuiti sint foarte moi si pufosi daca ati mincat biscuiti de la Tim Horton atunci stiti despre ce vorbesc, desi cei de acolo sint mult mai gretosi.
O alta remarca daca nu aveti 750 ml fulgi de ovaz sa spunem ca va lipseste 250 ml nu este grav, biscuiti ies si mai pufosi.

Bun la reteta asta de baza am trei variante de biscuiti:

Biscuiti cu fulgi de ovaz, curmale, pacane si portocale.
-cind pregatiti compozitia de baza scoateti scortisoara si vanilia.
-cind adaugati oualele puneti 2 lingurite coaja rasa de portocala.


-adaugati 250 ml (1 tasse) de curmale (fara simburi) taiate cubulete (asa cum puteti) si 250 ml (1 tasse) de pacane in acelasi timp cu fulgi de ovaz.

Biscuiti cu fulgi de ovaz stafide si morcovi.
-pregatiti compozitia de baza lasind scortisoara dar eliminind vanilia.
-adaugati 1 ml (1/4 lingurita) cuisoare macinate in acelasi timp cu zaharul.
-la final atunci cind punem fulgi de ovaz se va adauga 250 ml (1 tasse) stafide si 125 ml (1/2 tasse) morcov dat pe razatoarea mica.

Biscuiti cu fulgi de ovaz, cirese sau canneberges uscate, si migdale.
- atunci cind preparati compozitia de baza scoateti scortisoara si vanilia.
-intr-un bol punem 310 ml(1 1/4 tasse) cirese sau canneberges uscate si le acoperim cu apa fiarta, lasam asa 30 minute.
-scurgeti bine ciresele sau canneberges de apa si le adaugati tocmai la final atunci cind punem fulgi de ovaz si migdalele.


Eu am facut doua porti apoi am ales sa fac biscuiti cu morcovi si stafide iar din a doua portie am facut biscuiti cu fulgi de ovaz, curmale si portocale.

No comments: