Monday, April 2, 2012

Mincare de dovlecei cu chiftele de pui


Chiftele
carne tocata de pui
sare
piper
patrunjel uscat
1 ou

Mincarica de dovlecel
ceapa
dovlecei
sos de rosii
sare
piper
ulei

Se pregatesc chiftelele, nu se prajesc se vor fierbe, dupa ce au fiert le punem intr-un bol.
Ceapa se toaca, dovlecei se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi ii punem peste ceapa, punem un pic de apa dar nu foarte mult cind sa inmuiat dovlecelul punem sosul de rosii, eu am avut un sos gata pregatit pentru spaghete(rosii, busuioc, sare, piper) am lasat sa mai fiarba un pic, apoi am pus chiftelutele si am mai lasat un pic pe foc.
Delicioasa si usoara.

Budinca de Quinoa cu brinza dulce




125gr quinoa fiarta
250 gr brinza de vaci dulce
4 oua intregi
4 linguri fructoza
Se poate pune tot felul de fructe uscate, eu am pus felii de migdale pe deasupra.

Toate se amesteca, se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt.
Cuptorul se preincalzeste la 185C
Tava se lasa la cuptor 25-30 minute daca nu este gata o mai lasati, eu am lasat-o pina am vazut ca deasupra avea o culoare frumoasa aurie.
Reteta aceasta poate fi GP cit si PL
Gp daca  folositi brinza degresata, albus de ou
PL folositi brinza grasa si oua intregi
Quinoa are IG=35