Saptamina trecuta m-a sunat sora mea sa ma intrebe daca nu cunosc vre-o reteta cu zucchini (chec, prajitura etc), mama ma "banat" chiar nu stiam nici o reteta si atunci am inceput sa caut, prima data am cautat pe culinar, zic eu "acolo gasesc orice" dar de unde nu am gasit nici o reteta.
Tot google ma scos, primul link a fost chocolate zucchini cake. Toate astea sa intimplat simbata, duminica m-am postat la usa sorei mele, ea saraca zice " vai, am dat-o in bara am pus multa sare"
In capul meu acum era ceva neclar " zucchini&sare...woow sau yack"
A fost un mare WOOW buna dar buna rau de tot sarea a scos foarte puternic gustul de cacao, foarte buna.
Si uite asa m-am apucat si eu de reteta.
2 ½ cups faina necernuta - (350gr)
½ cacao (60gr)
2 ½ lingurita praf de copt
1 ½ lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
¾ cup unt moale (170gr)
2 cups zahar (450gr)
3 oua
2 lingurita vanilie
2 linguri coaja rasa de portocale
2 cups zucchini curatati si dat pe razatoare mare -- 2 zucchini de marime medie.
½ cups milk (121 ml)
1cup alune, pacane, pistache (ce aveti voi chef)
Glazura:
2 linguri apa
3 linguri miere
20 gr ciocolata alba
70 gr unt
Preincalziti cuptorul la 180C/350F
Combinati faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul,sare, scortisoara.
Bateti untul cu zaharul pina cind devine cremos.
Adaugam pe rind oualele, apoi vanilia si zucchini.
Alternati ingredientele uscate cu laptele.
La final adaugati nucile.
Luati o tava si o ungeti cu unt/ulei tapetati cu faina sau puteti pur si simplu sa puneti o foaie de copt.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 50 minute dar faceti o verificare la 45 minute.
Dupa ce a trecut 45 minute blatul se verifica cu scobitoarea, daca scobitoarea iese curata atunci prajitura este gata.
Lasam sa se raceasca in tava 15 minute, apoi scoatem din tava pe un grill si lasam sa se raceasca.
Glazura: 2 linguri apa se pune la fiert cu 3 linguri miere pina incepe sa clocoteasca, adaugam ciocolata amestecam pina se dizolva iar la final adaugam untul.
Eu am adaugat si coaja rasa de la portocala, dupa ce sa racit se toarna peste prajitura.
Glazura care am scris-o eu aici nu este aceiasi cu ce de la reteta originala.
3 comments:
Craciun Fericit!
ai premiulete 2009 pe blogul meu, cand ai timp...te asteapta :-)
Salut,
Trimite-mi te rog un mail.
Vreau sa iti propun ceva.
Mersic,
Adrian
office@gatesteinteligent.ro
Post a Comment